Bula mea de pe Facebook vs realitatea

Eu nu prea înșir p-aici chestii cu iz serios, dar mă apucă de două ori pe an. Nu știu voi, dar eu, când citesc câte o știre distribuită pe Facebook, mă uit la comentarii. Pe principiul, ia, să vedem ce mai cred oamenii. Mi-au atras atenția comentariile privind cazul Sorinei și anularea biletelor gratuite CFR pentru studenți. Da, știu, sunt cam învechită, astea-s deja fumate. Nu vreau să despic firul în patru în legătura cu subiectele. Pe mine m-a lovit în față ura din comentarii. Vă jur, citeam, citeam, citeam și simțeam cum mi se urcă sângele în obraji pentru că în bula mea de naivă nu credeam că oamenii pot să fie atât de cruzi față de alții pe care nici măcar nu îi cunosc, sau față de categorii de persoane în general. Bine, pot să găsesc explicații. Pe Facebook am în lista de prieteni oameni decenți și de multe ori am impresia că aia e România. Partea proastă e că lucrurile nu stau deloc așa.

”Lasă, ce dracu, că avea mai mult decât necesarul în țară, noi am crescut cu mult mai puțin și nu ne mai plângem”. (cazul Sorina)
”Ce atâtea gratuități, că n-ai loc de ei, să se ducă la muncă, că sunt niște putori, pe vremea mea la 20 și ceva de ani deja aveam familie pe care o întrețineam, nu stăteam de plimbări”. (gratuitate CFR)

Nu înțeleg de ce anumiți oameni (mulți, din nefericire), care au trecut de o anumită vârstă, simt nevoia să își verse toate frustrările pe noile generații. Pentru că, în funcție de circumstanțe, ba ni se transmite să luptăm pentru drepturile noastre, ba ni se spune că suntem cam tari în gură, că iar ne plângem de câte ceva și că ar fi cazul să ne vedem lungul nasului, ce atâta răsfăț.

Nu înțeleg de unde mentalitatea asta de ”dacă eu n-am avut și uite că n-am murit, alții de ce să aibă? De ce să le fie altora mai bine decât mi-a fost mie?”.

Eu știu că mereu lumea se plânge de noile generații. Chestia e că noile generații au fost mereu crescute de vechile generații. Frustrările lor fie devin frustrările noastre, fie ne provoacă altele noi. Iar în ritmul asta o sa devenim o altă generație frustrată, care o să își verse nemulțumirile și neîmplinirile pe noile generații. Și tot așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *