Prima cursă cu Uber-ul și eu, fiind blondă

Ok, acum puteți să aruncați cu pietre. Da, am folosit Uber-ul abia după un an jumate de stat în București. Oficial, am intrat în rândul lumii.
Viața mea la București e cam de măicuță. Cu alte cuvinte, am mai luat câte un taxi la zile mari, când am ajuns acasă târziu. Târziu, adică în jurul orei 22.

Vin eu acum două săptămâni de la Vâlcea, cu un bagaj cam greu. Tocmai ieșisem cu o prietenă la cafea, care m-a corupt să descarc aplicația. Bine, a fost schimb pe schimb. Eu am învățat-o cum funcționează jurisprudența.com, ea mi-a explicat cum stă treaba cu Uber.

Revenind. Cum stăteam eu pe marginea străzii, cu bagajul târâș, zic, stai frate, că încerc aplicația. Bun. Comand, îmi zice că vine un Ford nu știu de care, n-am reținut modelul. Ca să înțelegeți, eu și mașinile suntem paralele.
Acum câțiva ani aveam un gagic și m-au întrebat fetele ce mașină are. Tot ce am putut să spun a fost ”una albă”.
Deci, să vezi panica dracului când văd acolo că îmi scrie modelul mașinii. De unde naiba știu în care trebuie să mă urc?! Intru repede pe Google să caut poze cu modelul respectiv. Băi frate, nu arătau toate la fel. Unele păreau mai vechi, altele mai noi. Între timp mai primesc o notificare cu numărul mașinii. E, așa mai vorbim.

Vine. Mă urc. Îl analizez. Frumușel, plin de tatuaje, cam la 40 de ani. Unde mai pui că înjura din două în două minute din cauza traficului.
M-am dat naiba, mai ajung acasă?!
Se bagă în seamă cu mine. Vorbim una, alta, părea ok, m-am destins. Îi scria mesaje unei tipe, pe care o avea trecută în telefon ”păsă meu”, dar nimeni nu-i perfect.
Eu știu să ajung acasă pe un singur bloc, ori el a luat-o pe o scurtătură, deci eram pierdută în spațiu. Zice că am ajuns.
Ăăăăăă, nu, eu nu stau aici.
Ok, atunci pe unde merg?
Sincer? Nu știu.
Prima dată a crezut omul că glumesc și a început să râdă. După ce a văzut că eu nu schițez nimic, s-a prins că sunt serioasă. Da, după ce am încercat să îmi aduc aminte repere mai relevante decât Mega Image, am ajuns în fața blocului.

Hai, că n-a fost rău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *