Noi și pozele la impresie

N-am mai scris de un car de timp. Am avut o perioadă în care m-am plâns oricând, oricui, că eu n-am timp să mai fac nimic.

Trecând peste. Mă tot țin să vă spun două vorbe despre pozele la impresie. Nu, nu cu un aer critic, că am și eu d-astea. Doar vă dau câteva ponturi, în caz că nu prea puteți să le recunoașteți. Bine, postarea e adresată mai mult bărbaților. Noi, fetele, avem șmecheriile noastre comune și ne cam prindem. Bărbații sunt mult mai sinceri din punctul asta de vedere. Nu stau ei să editeze poze, să le facă din anumite unghiuri, să demonstreze că au craci frumoși, sau mai știu eu ce. Ei iau telefonul, fac o poză (nu 50) și o postează, așa cum o fi ea.

Poza cu cana de cafea în pat

Toată lumea a văzut minim 10 poze cu cana de cafea în pat. Musai se vede un crac, lenjeria, laptopul, o carte, iar uneori și ceva detalii, câteva flori uscate, o vedere, două scoici, o agendă, un pix, iar lista poate continua. Acum, să nu vă imaginați că cineva stă relaxat cu o cană plină ochi în pat. Eu am prostul obicei de a citi dimineața o oră după ce mă trezesc, în timp ce beau cafea. Nu am degete să număr de câte ori am vărsat-o și nici măcar nu încercam să fac o poză. Sunt emoțiile dracului când mai bagi în cadru și un telefon, un laptop, sau orice altceva vrei să mai folosești și pe viitor.

Pozele făcute de prieteni

Eu am profilul plin de selfie-uri pentru că n-are cine dracu’ să-mi facă poze. Totuși, când prind, în sfârșit, o bârfă cu fetele, profit de ocazie. Acum, dacă voi credeți că prietenii ne iubesc atât de mult încât mor de nerăbdare să ne facă poze, vă înșelați teribil. Da, știu, pare că ne distrăm. Aha, crecă. Discuția reală sună cam așa:
Îmi faci și mie o poză?
M-ai înnebunit cu niște poze, nu te mai suport, cinci poze și gata. Cinci, mă auzi?! Dacă nu ies, înseamnă că ești nașpetă.
Bine, bine.
*Cinci poze mai târziu*
Hai mă, încă două, te rog, te implor, două, promit.

Pozele în care ne dăm ocupate

Fie că e o poză cu laptopul, cu un pix și o tonă de foi aruncate, cu o carte, sau mai știu eu ce, există pozele în care ne plângem că noi avem foarte multă treabă. Făceam și eu d-astea. Nu, când nu ai timp nici să respiri, nu postezi poze. Vă spun din experiență. În ultima lună mai lipsea să îmi programez când merg să fac pișu, că în rest erau toate bătute în cuie. Cum deviam puțin de la program, cum mi se părea că nu mă mai încadrez cu timpul. Deci, nu, nu îmi ardea să le arăt tuturor ce eșec uman sunt.

Pozele cu citate feministe

Să nu se înțeleagă greșit, cred că femeile se pot descurca și singure în foarte multe situații, exact așa cum pot și bărbații. Totuși, uneori ne dăm ceva mai sigure pe situație decât suntem. Adevărul e că leșinăm după galanteriile care sunt considerate de modă veche. Să ni se dea prioritate, să ni se deschidă ușa, să fim ajutate să cărăm ceva mai greu. Mai sunt anumite situații care ne pun în dificultate. De exemplu, când mi s-a înfundat cada. Nu am nici cea mai vagă idee de ce, dar îmi imaginam că, dacă se întâmplă așa ceva, pocnești din degete și apare un bărbat care rezolvă treaba. Că toți sunt specialiști în desfundat, reparat și schimbat becuri, nu? Ce te faci când n-ai de unde să iei unul? Te descurci cum poți, mai suni un prieten, mai cauți pe Google, te mai uiți la un tutorial pe Youtube. Reușești până la urmă, dar, în adâncul tău, recunoști că ar fi fost mult mai bine să ai la îndemână un bărbat care să se ocupe de asta, în timp ce tu îți faci unghiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *