Cum îmi dau ai mei țeapă în fiecare an

În principiu, când copilul e mic, poți să-i tragi clapa des. Îl minți că-i cumperi un happy meal dacă scrie frumos, că ieșiți prin parc dacă doarme la prânz, că primește ceva dulce dacă mănâncă tot din farfurie, plus multe altele, bine că am memoria proastă. Când crește începe să fie mai complicată treaba. Totuși, ai mei au fost atât de inspirați încât îmi dau țeapă în fiecare an de ziua mea de nume.

Azi mi-am adus aminte că joi e ziua mea. Bine, exagerez puțin, știam, asta că am fost întrebată frecvent în ultima perioadă ”ce vrei să îți cumpăr?”. Dar cum nu o mai aștept cu te miri ce nerăbdare, nu îmi mai stă gândul doar la asta.

Revenind. De fiecare dată când se apropie perioada asta, îmi imaginez cum o fi sunat dialogul dintre ai mei când mi-au ales numele.
”Lasă dracu’, că e bine că s-a născut pe 29 noiembrie, ne-am scos pe viață. Îi punem numele Andreea și la revedere. Păi ori suntem pragmatici, ori nu mai suntem. Ziua de naștere și ziua de nume una după alta rezultă un singur cadou. N-ai văzut câte drăcii au băgat astia mai nou? Trebuie să vina moș crăciun, iepurașul de paște, zâna măseluță, moș nicolae, și așa ne bagă la sapă de lemn. Un prenume și bun, n-are nevoie de mai multe, oricum nu se prinde ea care e șmecheria”.

Da. Ghinion. În fiecare an, pe 29 noiembrie, cadouri, flori, nebunii d-astea. Dar pe 30 noiembrie? Ăăăăă, păi….la mulți ani!

Ca să nu mai spun de veșnicul dialog cu oamenii care nu îmi sunt foarte apropiați. Să dea naiba să spun cuiva ”joi e ziua mea”. Știți care e răspunsul standard? Nu e mă joi, ce dracu’, tu nu ai habar că sfântul Andrei e pe 30?!

2 thoughts on “Cum îmi dau ai mei țeapă în fiecare an”

  1. La Multi Ani, Andreea !
    Am inceput in forță primul meu comentariu aici :d
    Nu credeam să mă prindă in viață ziua in care voi citi din scoarță’n scoarță blogul unei femei, dar uite că Arsenie nu se dezminte și kk minuni la foc automat . Acum cateva săptămâni am citit in ziarul de Iași un text semnat de tine și așa am descoperit blogul tău . Și mai mare & plăcută surpriza să descopăr un blog atipic de femeie ! Fără poze sau filmulețe cu pisici, hamsteri sau rucola ! Fără citate motivationale, fără rețete de genul: cum să fii fericită in 10 pași simpli & kkturi de genul . Scrii fain, cu umor !
    Încă odată La Mulți Ani pt astăzi și mâine & spor la scris !

    1. Mulțumesc mult și îmi cer scuze că răspund cu întârziere. Îți mulțumesc mult pentru tot ce ai scris și chiar mă bucur că ți-a plăcut blogul meu. Totuși, eu ziarul de Iași? Sunt foarte sigură că nu am scris nimic pentru el și că nu m-a contactat nimeni în legătura cu preluarea unui text de al meu pentru ziar, așa că m-ai ajuta enorm dacă mi-ai da un link, sau dacă mi-ai trimite o poză, în caz că este vorba despre varianta tipărită. Poți să îmi trimiți și pe Facebook. Mulțumesc mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *