Hai, să vă pregătiți de ”Singur acasă”

Când stăteam la mine la Vâlcea și dădea o ninsoare era mișto. Jur, sentimentul ala când scoteai nasul pe geam și vedeai zăpadă era ceva de vis. Repede scoate globurile de crăciun, luminițele să le pui în cameră, paltonul ala fancy pe care nu ai apucat să-l porți că era prea gros și mânușile din piele ca să ai aer de lady. Cu traficul nu era problemă, că la cât de mic e orașul în 15 minute ajungi unde vrea sufletul tău cu un taxi.

E, când stai în București se schimbă treaba. Mă trezesc la 8 dimineața, că iar m-am culcat ca pensionara de la 11. Încă eram fericită, aveam draperiile trase. Merg să fac cafea, arunc un ochi pe geam, CĂCAT.
Fug la dulap, scot geaca de fâș, ghetele fără toc, ca să nu-mi rup gâtul pe scările de la metrou și încep să înjur că iar trebuie să plec mult mai repede de acasă. Băi, în București orice frecție de ploaie sau de zăpadă are un efect asupra neuronilor șoferilor. Zici că toți și-au luat permisul de conducere cu o zi înainte. Nu știu care e fenomenul.

Ies din casă la cumpărături, că bătea vântul prin frigider. Dacă în mod normal ajungeam la market în 5 minute, tura asta am făcut 15. PE JOS! Că am stat să ocolesc toate bălțile și să mă feresc de toți șoferii care au impresia că printre blocuri se merge în regim de autostradă. Normal, îi doare pe ei în cur că te stropesc din moment ce stau la căldurică, în mașină.
Ajung înapoi acasă și intru pe Instagram ca orice piți tristă, fără viață socială, să văd ce chestii interesante mai fac ceilalți. Zeci de poze cu zăpada, cu inimioare, ce să mai, bucuria dracului. Mă și gândeam, băi frate, o fi ceva în neregulă cu mine? Aștia chiar nu înjură când calcă în prima baltă și își udă șoșetele? Nu le sar dracii când stau ca sardinele în metrou și toată lumea își lipește umbrelele ude de ei?

Băi, dacă treaba asta se întâmpla prin apropierea crăciunului nu mai comentam nimic. Că alta e să n-am nimic de făcut, să frec menta toată ziua, să stau cu cracii în sus la căldurică, în pat, să mă uit pentru a suta oară la ”Singur acasă” și să aștept cadourile de sărbători.

3 thoughts on “Hai, să vă pregătiți de ”Singur acasă””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *