Cum te dai de gol că te doare fix în pix de ce povestește celălalt?

Eram astăzi în tramvai. Cine mă cunoaște știe că mai am și obiceiuri de neam prost. Ca de exemplu, nu pot să mă abțin să nu ascult conversațiile oamenilor care stau fix lângă mine, sau să nu mă uit în telefoanele lor dacă sunt in aria mea vizuală.

Lângă mine două doamne. Nu păreau cine știe ce prietene apropiate, doar cunoștințe. Una, cam la 45 de ani, cealaltă 35. Începe femeia mai tânără să vorbească:

Vai, să îți spun. Avem grup pe Whatsapp cu doamnele de la grădi. Una e cam rece, așa, nu îmi place de ea. Nu pune pe grup decât probleme legate de grădiniță, cum ar fi cât trebuie să plătim, când, de ce materiale au nevoie, plus alte activități, dacă îi duce prin parc sau prin mall. În schimb cealaltă trimite mereu poze cu ei. Stai să ți-o arăt pe Miruna, e cea mai mică de înălțime din clasă. Ia uite, aici poză de grup, ce încruntată stătea. Uite, aici am poze cu ei cum dorm.

*după poză era un șir lung de comentarii cu ”somn ușor” și o groază de emoticoane cu inimi și pupici*

Uite, aici e copăcelul pe care l-a făcut Miruna. Doamne, ce talentată e. Cum a decupat ea hârtia în formă de frunze și a lipit-o. Uite, aici sunt ei când mănâncă. Aici ridicau mâna la engleză. Aici cântau un cântecel. Uite, aici o poză cu covorul de grădi, că vrea doamna să punem bani să-l schimbăm.
Cealaltă doamnă a ascultat-o, s-a uitat la poze, a mai zâmbit, a mai aprobat, iar când cealaltă, în sfârșit, părea că a terminat, spune:

”Auzi, dar care ziceai că e Miruna?”

2 thoughts on “Cum te dai de gol că te doare fix în pix de ce povestește celălalt?”

  1. Si eu am prostul obicei in tramvai sa fiu atenta la ce se întâmplă in jurul meu, acum 3 saptamani le scriam prietenilor pe whatsapp “E unul in tramvai lângă mine care se delecteaza pe pornhub dar nu rateaza nicio biserica si zdrang crucea cea cuvenita. M-a bufnit rasul , cred ca s-a prins ca de el râd. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *