Ce lucruri penibile fac bărbații de dragul nostru

Acum câteva zile mă plimbam prin oraș și am dat peste doi care-și făceau poze prin centru, proaspăt căsătoriți. Afara era frig de te căcai pe tine, ea era în rochie de mireasă, fără mâneci. Fotograful le tot explica cum să stea, în timp ce ăleia îi clănțăneau dinții în gură. Când m-am uitat la ei m-am gândit că bărbații fac multe chestii pentru noi. Chestii care nu le plac.

Ședințele foto
Indiferent că e vorba de nuntă, botez, înmormântare, sau o simplă ieșire la băut, bărbații nu se omoară după poze. E un lucru pe care îl poate observa toată lumea dacă se uită pe profilul lor de Facebook. O poză de profil de acum 3 ani, făcută accidental, pe la te miri ce eveniment, care a ieșit bine. Alte 5 poze în total, toate la diferență de un an, cu mă-sa, cu cățelul, una de grup cu băieții, una cu mașina și una cu gagica. Când e vorba de o ședință foto mai profesională, cu un fotograf pe care chiar îl plătești, e și mai nașpa pentru ei. Că n-au răbdare să facă 478247928392 de poze că nu ți-a stat ție bine o șuviță de păr, sau că pari grasă din nu știu ce unghi. Drept urmare, când e vorba de nuntă, bărbatul merge la ședința aia foto ca să-ți facă ție pe plac. Pun pariu că, dacă i-ai spune, la mișto, că vă face vecina de la 3 niște poze cu telefonul, el nu ar avea nimic de obiectat.

Poze de cuplu postate pe rețelele de socializare
Am stabilit deja mai sus că nu le place să facă poze. Bine, noi îi mai convingem să facem poze împreună.
”Hai mă iubi, una mică, că apoi fac și eu una mică”
Treaba e că nebuna face inventar, care sună cam așa:
”Mă iubi, de acum 14 luni, 5 zile și 3 ore de când suntem împreună, eu am postat 17 poze cu noi doi, 2 doar cu tine, 3 cu mâinile noastre pe schimbătorul de viteză și 2 cu mașina ta. Tu ai o singură poză cu mine, în care stau cu spatele. Păi cum vine asta?”
Atunci, săracul, mai mult de gura ei, caută o poză cu nebuna. Nu-i problemă dacă n-are, că-i trimite ea. Doar că nici asta nu e suficient. De ce nu a pus o descriere d-aia romantică și un emoticon cu o inimioară? De ce nu i-a răspuns la comentariu? De ce nu a comentat și mă-sa la poză, să spună cât de bine le stă împreună?
Oricum o dai, nu e bine.

Cadourile inutile, penibile, dar pe care trebuie să le adori
Eu cred că mă pricep la cadouri. Eu mereu aleg ceva util, în primul rând, ceva ce știu că folosește, ceva ce poate avea și peste 10 ani, să fie simplu și elegant. Totuși, nu toți au noroc de una ca mine. Ăia care n-au noroc se trezesc cu o pernă în formă de inimă cu ei doi, cu un breloc, pus la cheile de la mașină neapărat, cu moaca ei. Cu te miri ce brățărele cu data pe care s-au …….cunoscut prima dată, cu inițialele gravate. Să te ferească sfântul să te trădeze cel mai mic gest că nu-ți place, că nu mai pupi nimic două luni. O să sufere de migrene acute până uită. Exact, niciodată nu uită.

Întâlnirile premature cu prietenele sau cu familia ei
În mod normal, așa ceva se întâmplă după o perioadă de timp, când el consideră că poate s-o suporte mai mult de două luni. Totuși, există șansa ca ea să îți bage un discurs dramatic despre cum prietenele ei sunt extrem de importante pentru ea, că le știe de la grădiniță, despre cum e foarte apropiată de familie, treburi d-astea. Drept urmare, cedezi.
Cu fetele parcă e mai ușor. Bine, o să facă glumițe pe seama ta, o să îți pună întrebări penibile despre viața sexuală și o să le scape ”accidental” numărul magic, cu toate că ție ți-a spus că n-a ajuns nici măcar la jumătatea unei echipe de fotbal. Cu familia ai pus-o. Trebuie să îi lauzi mâncarea lu’ mă-sa, cu toate că ție nu-ți place plăcinta cu mere. Trebuie să bei un pahar cu tac-so, cu toate că vișinata nu e punctul tău forte. Plus că, atunci când te-o întreba bunică-sa dacă mergi la biserică duminica, nu poți să spui că n-ai mai dat p-acolo de la botez.

Da, bărbații fac o grămadă de lucruri penibile doar ca să ne facă nouă pe plac.

5 thoughts on “Ce lucruri penibile fac bărbații de dragul nostru”

  1. Ai uitat sa precizezi: doar barbatii educati (sau “dresati”) corespunzator. :)) Am si eu o intrebare: care-i faza cu poza cu mainile pe schimbatorul de viteze? Ce-i important acolo? Manichiura? Marca masinii? E un mister pentru mine….

    1. Ehe, e o întreagă schemă. În primul rând, să se vadă că are cu cine, că-i acolo o mână de bărbat. În al doilea rând să se vadă că o plimbă cu mașina, nu cu tramvaiul. La astea se pot adăuga manichiura, marca mașinii, brățara (clasic, Pandora), ceasul (clasic, Fossil), eventual un inel tip logodnă la derută, etc.

  2. Genial ! Astea-s motivele (ma rog, nu toate, mai sunt si altele) care m-au determinat sa-mi inchid conturile de pe social media. Toate cliseele astea, plus citatele pseudo-filosofice despre “iubire, viata si relatii” care vrand nevrand iti inunda “feed-ul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *