Cum e viața când ai obiceiuri de mamaie

Oricât de amuzantă și mișto m-aș da eu pe blog, prietenele mele apropiate mă strigă mamaie. Asta pe bună dreptate, mai ales când vine vorba de obiceiurile mele.

Știți cum face o mamaie veritabilă când mai are doar 3 pungi de făină? Mai cumpără una, să nu rămână fără. Așa și eu. Mai am tampoane doar pentru o lună? Panică, panică, panică. Fuga la magazin, unde mă mai lipesc și de o apă micelară, că mai am doar pentru juma’ de lună, după calculele mele.
Știți cum se duce o mamaie veritabilă cu o oră înainte de programare, ca să păzească ușa? Așa și eu. Bine, la doctor n-am prea fost dusă, doamne ajută. Da’ nu mă simt bine dacă nu ajung cu cel puțin un sfert de oră indiferent unde am treabă. Nu contează că e un examen, o întâlnire, sau o amărâtă de cafea cu fetele. Cred că de asta am memorat meniul din toate locurile în care ies frecvent.
Știți ce emoții are o mamaie veritabilă când trebuie să plece undeva? Cum își pune ea totul la punct cu două săptămâni înainte de plecare? Așa și eu. La câte drumuri București-Vâlcea am făcut anul asta, mă știau toți șoferii de autocar, că eu eram singura blondă aiurită care ajungea cu o oră mai devreme, să nu dea sfântu’ să pierd rezervarea și să plece fără mine.
Știți cum își face o mamaie veritabilă liste peste liste? Așa și eu. Bine, acum m-am mai modernizat puțin, îmi fac listele pe telefon, da’ mai am scăpări când le fac pe hârtie. Și nu așa, orice liste, cu ce am de cumpărat, că asta se înțelege, nu stau bine cu memoria. A, bine, nu o să uit că te-ai răstit la mine acum 3 luni si 2 zile, la ora 15:25, dar în rest nu am memorie bună. Îmi fac listă și când trebuie să fac curățenie, să nu cumva să uit că și lampa aia trebuie ștearsă, că adună praf. Să nu uit că și pe balcon trebuie să dau cu mopul, sau că e un loc îngust, după frigider, care trebuie lustruit. Da, în halul asta de fixistă sunt. Dacă îmi face altcineva curățenie în cameră mai că mă supăr. Alo, cutia ai de bijuterii trebuia să fie cu 5 cm mai la dreapta.
Știți cum își face o mamaie veritabilă programul? Știe exact la cât se trezește, dacă mai are timp de cafea, când trebuie să iasă din casă și când trebuie să pună de o ciorbă, ca să se incadreze cu telenovela? Așa și eu.
Știți cum face o mamaie veritabilă când trebuie să meargă la slujba de duminică? Își pune frumos hainele de seara, să nu mai piardă timp dimineața. Așa și eu. Seara mă înțepenesc în fața dulapului, mă uit peste prognoza meteo, să nu cumva să-mi iau țeapă cu cine știe ce rochie. Scot hainele, mă gândesc cum îmi aranjez părul, cum mă machiez, dacă port ceas și ce cercei s-ar potrivi. Le calc, poate mă mai răzgândesc, într-un final le pun frumos, de seara, să nu mai pierd timpul, că apoi nu mai am timp să beau alea 3 guri de cafea pe fugă.
A, că tot veni vorba. Știți cum are o mamaie veritabilă niște tabieturi de care nu mai scapă nici în mormânt? Așa și eu. Să nu dea naiba să am în cafea mai mult de jumătate de linguriță de zahăr, că e belea.
Știți cum are o mamaie veritabilă oră fixă de culcare? Așa și eu. Când mă mai corupe lumea și ies seara în oraș, eu la 11 deja casc. La 12 noaptea deja încep să mă plâng că mi-am depășit ora de culcare și că n-o să mă mai odihnesc bine.

Ce să mai, mamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *