2 zile am crezut că un hoț/violator e pe urmele mele

Toată lumea știe că eu sunt cam panicată de fel. Băi, două zile am stat în teroare.

Vineri seara, la o bârfă cu Diana, colega mea de apartament, în bucătărie. Noi, ca niște oltence autentice, vorbim foarte tare. Eram în mijlocul unei discuții aprinse. Subiectul: eu nu am un set de lenjerie intimă roșie.
Ora 21:15, se aude soneria. Nenicule, noi avem sonerie, nu glumă, o auzi de la parter. Când nu îți calcă nimeni pragul, când niciodată nu aștepți pe nimeni, îți iei un șoc. Fug la vizor, se mai aude o bătaie în ușă între timp. Ajung, un tip cam la 26-27 de ani, brunet, tricou alb, cam negru la prima vedere. Bate din nou. M-am făcut că plouă. A plecat, trec două minute și sună interfonul. M-au luat toate transpirațiile, nici să-l întreb ce vrea la interfon n-am mai avut tupeu.

Ca să înțeleagă toată lumea cât de fricoasă sunt, acum câteva luni făcusem o comandă pe net. Era sâmbătă, eram singură acasă și comanda trebuia să ajungă lunea. Sună interfonul, ”bună ziua, curierul”. Mă gândesc ”da mă, sigur, de parcă eu nu știu șmecheriile astea, nu vine curierul mai devreme, asta e la derută să-i deschid”. L-am ignorat. Nu trece un minut și sună telefonul, ”bună ziua, am un colet pentru dvs, sunt jos și nu răspunde nimeni la telefon”.

Revenind la povestea mea, fug la geam, îl văd că iese din scară. Toată seara filme peste filme. Cine o fi, ce vrea, o fi violator, o fi un stalker dubios, cine știe de când ne urmărește, poate stă prin zonă, poate l-a pus cineva, poate e hoț, poate vrea să ne fure, poate vine la noapte peste noi. Ne-am baricadat în casă, avem 2 încuietori și un lanț.

Trece noaptea, dimineața toți se dau smardoi. Vine a doua serie de scenarii:
”Bă, dacă vine și azi, îl întreb și ce vrea, îi zic și ceva de mă-sa, îl și bat dacă mă supăr”
”Da? Eu îi spun că e un derbedeu și că îi rup picioarele dacă îl mai prind pe aici”

Ora 19:15, îmi făceam de lucru prin bucătărie. Nu, mănânc căcat, prin asta s-ar înțelege că făceam treabă. Luam la rând site-urile de haine ca să vânez reduceri. Aud soneria. Fug la vizor, tot el.
Vine Diana, are loc următorul dialog, în șoaptă:
”Întreabă cine e!”
”Nu, întreabă tu cine e!”
”Nu, întreabă tu!”
”Ba tu!”
Până ne-am hotărât a plecat.

De aici a început teroarea. Gata, o singură dată poate fi o confuzie, a doua oară e deja premeditat. Sigur ne așteaptă în scara blocului și ne-o luăm, sigur vrea să vină la noapte să spargă apartamentul, sigur e bolnav psihic, etc. Eu am spus pe scurt, dar scenariile noastre erau demne de ”How to get away with murder”. În noaptea aia am dormit împreună. Acum exagerez, nu am dormit, că ne-am trezit de 20 de ori, dormeam doar cu un ochi. La fiecare zgomot în picioare, dacă-i hoțul? S-a auzit liftul, dacă urcă hoțul? Ne-am gândit să avem ceva la noi, lângă pat, să ne apărăm, că doar avem un metru jumate și 40 kg amândouă, nu facem prea multe. Spray-ul de gândaci! Băi, dacă poate să omoare un gândac, înseamnă că e toxic. Îi dăm cu el în ochi, urmează un genunchi în coaie, iar apoi fugim.

Cum stăteam noi în pat, eu intru să mă uit la o știre, era videoclip. Se aude notificarea de la messenger, de pe Facebook.
Diana: vezi că ai primit mesaj pe Facebook.
Eu: Nu, eu n-am primit, vezi că ai primit tu.
Diana: Eu am netul oprit.
Au fost 10 secunde în care ne-am uitat una la alta lung. Gata, e aici, cu noi. Nu, am derulat videoclipul cu știrea și acolo se auzea.

Trece și noaptea asta. Degeaba ne-au explicat toți oamenii că nu are cum să intre nimeni peste noi, că avem 3 încuietori și că mai lăsăm și cheia în ușă. Că nu vine nimeni să încerce să spargă o ușă. Că, chiar dacă ar fi cretin și ar încerca, până sparge o ușă trezește tot blocul, ne trezim și noi și mai sunăm de 10 ori la poliție până reușește.
Noi nimic, una și bună cu hoțul/violatorul/obsedatul/psihopatul.
Nu mai aveam nimic prin frigider. Mergem la cumpărături împreună la 9 dimineața, că hoții dorm la ora aia.
Seara chemăm doi prieteni pe la noi. Amândoi 1.90, masivi, ca să deschidă ei ușa și să-l întrebe ce vrea, că sigur mai vine.

Au trecut 2 zile de atunci, hoțul nostru nu a mai venit, acum mergem la chioșcul de la colț liniștite.

Security – disguised burglar breaking in an apartment or office to steal something

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *