Mamaie, n-am ajuns la 45kg de destrăbălată

De fiecare dată când mă duc acasă mamaie se tot miră că am ajuns la 45 de kg. De la fetița cu picioarele cât un butuc la o așchie, așa-mi spune. Are impresia că am activități care mă solicită fizic într-un mare fel.

Asta mi-a adus aminte de perioada în care o ardeam feministă și independentă. Când stai cu mămica și tăticul e simplu, poți să te dai ce vrea mușchiul tău.

Chiar mă uitam peste niște postări mai vechi și în toate spuneam eu teoria vieții, cum că bărbatul e o prelungire inutilă a….În fine, cu alte cuvinte.

Am mers azi la cumpărături. Era timpul, aseară mai aveam în frigider un borcan cu murături. După două guri mi-am dat seama că au un gust dubios, prima gură a fost de foame.

Am plecat cu două plase pline, am mai băgat și prin geantă, că nu mai aveam loc. 6 minute până la bloc, cele mai lungi, m-am oprit ca pensionarele să mă odihnesc din 10 în 10 pași ca să nu-mi pice mâinile. A, am primit la casă, cadou pentru suma plătită, niște stafide. Da’ ceva mâncabil nu puteam să-mi aleg? Oi fi început eu să gătesc în ultimele luni, dar la stadiul de cozonaci încă n-am ajuns.

Eram cu plasele atârnând, mă sufla vântul, mai și ningea. Așa am dat peste primul bărbat amabil de când m-am mutat în București. M-a văzut vai de curu’ meu, s-a oprit și m-a întrebat dacă mă poate ajuta.
”Nu, mulțumesc, nu am nevoie”.
3 secunde mai târziu îmi venea să fug după el.
Păi bine, mă, tâmpito, mai ai puțin și ți se înșiră pateul și ouăle pe trotuar și faci nazuri?
Atunci am realizat. Fraților, căratul pungilor e muncă de bărbat. Credeam că gata, am desfundat și eu o cadă la viața mea și pot să le fac pe toate.

Când căutările tale pe Google încep să arate așa (cum desfunzi o cadă?, cum schimbi un bec?, cum îți dai seama că începe să se strice mașina de spălat?, se poate arde un prelungitor?), atunci e timpul să bagi minorosița feministă și independentă din tine la naftalină.

Mamaie, d-asta am ajuns eu la 45 de kg, am început să fac treburi de fată mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *