Am plecat nespălată, fără ciorapi, în pijamale

Eram absolut conștientă că am examen de dimineață, de la 8. Jur că pe de-o parte parcă îl și așteptam. Mi-am propus să arăt mișto, ca scoasă din cutie. Îmi pregătisem hainele de seara, la dracu’, ma și înnoisem. M-am gândit înainte să mă culc cum să-mi prind părul, așa fistichiu la spate, cu rujul eram încă nehotărâtă, oscilam între ceva pal și ceva mai strident.

Deschid ochii, liniștită, mă uit la telefon. 7:30

Joac-o p-asta, 30 de minute din Rahova până la universitate.

Am sărit din pat, am tras niște blugi pe mine, mi-am luat geaca peste tricoul de pijama și m-am încălțat în niște ghete pline de noroi fără să-mi mai iau ciorapi. Doamne ajută că era tricoul negru, asta mai lipsea, să apar cu pijămăluțele mele cu pisicuțe și căței. A, am plecat și cu chiloții de babe pe mine. Nu am apucat să mă spăl pe ochi, pe dinți, nu am apucat nici să fac pișu. Și pe bune, la un metru jumate vezica ta nu e prea mare. Am ieșit din casă, ajung la lift, ocupat. Rahat, fugi pe scări de la 6.

Am alergat de am făcut bășici la picioare. Pentru prima dată de când m-am mutat în București am trăit periculos, am traversat pe roșu. Ajung la tramvai, se închideau ușile. Am zis că sunt și ele pe senzori ceva, am băgat mâinile. Nu am reușit decât să-mi prind unghiile.
Ok, următorul. Fugi la metrou. Cred că m-am izbit de 10 oameni. Doamne, ce îi înjuram eu pe ăștia care se izbesc. (mă rog, îi înjuram în gând).

La 8:05 eram în fața sălii de examen, nici nu începuse lumea să intre.

Îmi era și rușine să mă uit în jur, că arătam ca scoasă din cur.

Mă și gândeam, tocmai eu să întârzii. Eu, aia leșinată după punctualitate. Adică, m-am despărțit de tipi mișto pentru că îmi întârziau la întâlniri, atât de fixistă sunt. Eu ajung cu 15 minute mai devreme și la o cafea cu fetele. Dacă îmi propun să duc gunoiul la ora X, mă supăr pe mine dacă merg cu 10 minute mai târziu.

Da, am ajuns, nespălată pe față, pe dinți, cu vezica plină, fără ciorapi, cu tricoul de pijama pe mine, dar am ajuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *